Trine Gadeberg

Sanger & performer

  • Home
  • Facts
  • Omtale
  • Video
  • Blog

Saltimbocca med røgede kartofler, beurre blanc og friteret salvie

May 19, 2014 by Trine Gadeberg Leave a Comment

Uha det er sjovt at grille!! Jeg har aldrig prøvet det før. Det eneste jeg har haft små forsøg med som ung spejder, er selvfangede ørreder i sølvpapir over bål. Og så har jeg også en enkelt gang kastet en dåse flåede tomater i bålet med det resultat at det sprang i luften så alle i nærheden lignede en tube ketchup.

Men jeg fik lov til at lave denne dejlige ret i Masterchef grill. Og jeg er så tændt. Næsten mere tændt end kullene på grillen. Jeg vil forsøge at gengive opskriften her:

SaltimboccaSaltimbocca med røgede kartofler, beurre blanc og friteret salvie

  • 8 skiver kalvefilet (ca. 400 g)
  • 100 g røget parmaskinke
  • 8 små salvieblade
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Salt
  • Stødt sort peber
  • 1/2 glas tør hvidvin

Fjern eventuelt tilbageværende fedt fra det skiveskårne kød, bank skiverne flade. Læg en halv skive parmaskinke oven på hvert stykke kød med et salvieblad på toppen. Fold den og fastgør med en kødnål. Steges et par minutter på hver side ved høj varme så begge sider får grillmærker. Krydr med salt og peber.

Beurre blanc

  • 1,5 dl hvidvin
  • 1 spsk. eddike
  • 1 hakket skalotteløg
  • 1 laurbærblad
  • 5 – 10 sorte peberkorn
  • 150 g koldt usaltet smør i små tern
  • Salt

Kom hvidvin, eddike, skalotteløg, laurbærblad og peberkorn i en gryde og bring i kog. Kog ind til lidt under halvdelen og sigt. Hæld hvidvinsblandingen i vandbad over gryde med kogende vand og pisk smør i tern efter tern (det næste tilsættes, når det første er helt opløst), så der til sidst dannes en tyk sauce. Dette tager cirka fem minutter. Smag til med salt og ekstra eddike eller citronsaft hvis nødvendigt.

Friterede salvieblade

Steg salviebladene i olie på en pande, ca. 1 minut på hver side ved høj varme. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Røgede kartofler

Kog kartoflerne med en stor håndfuld salt. Det lyder af meget, men det er det ikke, når de bliver røget bagefter. Kartoflerne skal koges næsten færdige. Sørg for, at kuglegrillen er god varm, når du begynder. Kast 2 store håndfulde grov rygeflis på de glødende kul, og læg kartoflerne i en lille grillbakke med huller i på risten. Luk låget, og luk for spjældet. Lad dem ryge i 10 min., til de er lysebrune og færdige.

Filed Under: Mad og livsstil Tagged With: kalv, kartofler, parmaskinke

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt

mail@trinegadeberg.dk

Copyright © 2021 · Parallax Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in